НАТО ще достави системи за противовъздушна отбрана (ПВО) на Украйна през

...
НАТО ще достави системи за противовъздушна отбрана (ПВО) на Украйна през
Коментари Харесай

НАТО: До дни доставяме системи за борба с дроновете на Украйна

НАТО ще достави системи за противовъздушна защита (ПВО) на Украйна през следващите дни, с цел да помогне на страната да се отбрани от безпилотните самолети, в това число дроновете от Иран, които Русия употребява за офанзива против сериозната инфраструктура. Това обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг във вторник, представен от Ройтерс.

Киев съобши, че офанзивите на рояци дронове са унищожили съвсем една трета от нейните електроцентрали през последната седмица. Русия ускори офанзивите си против инфраструктура надалеч от фронтовата линия, откакто претърпя поредност от военни неуспехи от украинските войски.

Обръщайки се към конференция по сигурността в Берлин, шефът на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че отговорът на офанзивите е съдружниците да усилят доставките си на системи за Противовъздушна отбрана.

" Най-важното нещо, което можем да създадем, е да осъществим това, което съдружниците са дали обещание, да се засилим и да предоставим още повече системи за противовъздушна защита ", сподели той. " В идващите дни НАТО ще достави системи за битка с дронове, с цел да се опълчи на характерната опасност от дроновете, в това число тези от Иран ".

Ирански публични представители споделиха на Ройтерс, че Техеран е заречен да достави на Русия, чиито военни старания в Украйна са възпрепятствани от глобите на Запада, с ракети, както и повече дронове.

" Никоя нация не трябва да поддържа противозаконната война на Русия против Украйна ", подчерта Столтенберг.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР